niedziela, 25 listopada 2012

Babeczki kokosowe

Składniki:
■ cukier 0,07kg                         
■ margaryna 0,09kg
■ jaja (żółtka) 1,5kg                   
■ proszek do pieczenia 1łyżka
■ mąka 0,23kg

 masa kokosowa:
■ cukier 0,07kg                        
■ margaryna 0,07kg
■ jaja 1 szt                             
■ mleko 0,23l
■ kasza manna 0,04kg               
■ wiórki kokosowe 0,5 paczki

 polewa:
cukier 0,07kg
■ kakao 1łyżka
■ margaryna 0,07kg

 Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać na stolnice z proszkiem do pieczenia, pomieszać z margaryną, dodać jaja utarte z cukrem, zarobić ciasto nożem, krótko rękami. Masa: zagotować mleko, dodać cukier oraz margarynę i wiórki kokosowe oraz kaszkę mannę, rozprowadzona z zimną wodą, chwile gotować i ostudzić. Do wyklejonych foremek ułożyć masę. Polewa: margarynę, cukier,kakao i 2 łyżki wody ogrzewać na małym ogniu do momentu zagotowania Piec na złoty kolor.

Kilka przykładów, różne rodzaje:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz