Składniki:
■ cukier 0,07kg ■ margaryna 0,09kg
■ jaja (żółtka) 1,5kg
■ proszek do pieczenia 1łyżka
■ mąka 0,23kg
masa
kokosowa:
■ cukier 0,07kg ■ margaryna 0,07kg
■ jaja 1 szt
■ mleko 0,23l
■ kasza manna 0,04kg
■ wiórki kokosowe 0,5 paczki
polewa:
■ cukier
0,07kg■ kakao 1łyżka
■ margaryna 0,07kg
Sposób
przygotowania:
Mąkę przesiać na stolnice z proszkiem do pieczenia,
pomieszać z margaryną, dodać jaja utarte z cukrem, zarobić ciasto nożem, krótko
rękami. Masa: zagotować mleko, dodać cukier oraz margarynę i wiórki kokosowe
oraz kaszkę mannę, rozprowadzona z zimną wodą, chwile gotować i ostudzić. Do
wyklejonych foremek ułożyć masę. Polewa: margarynę, cukier,kakao i 2 łyżki wody
ogrzewać na małym ogniu do momentu zagotowania Piec na złoty
kolor.Kilka przykładów, różne rodzaje:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz